חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

איגמה ניהול ומסחר בע"מ נ' זייגמן

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
5929-10-11
31.10.2011
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
אטי זייגמן
:
איגמה ניהול ומסחר בע"מ
החלטה

החלטה

בפני התנגדות לביצוע שטר אשר הוגשה במועד ביחס לשטר חוב על סך 3,072 ₪ מיום 13/3/05, ערוך לפקודת א.ב. מדיקל בע"מ (להלן: "החברה").

לטענת המבקשת, בשנת 2005 ערכה הסכם עם החברה לשם מתן שירותים רפואיים. לטענתה, נדרשה לחתום על שטר החוב הנ"ל כחלק מהמסמכים ה"סטנדרטיים" של ההסכם, כאשר סכום השטר נותר ריק. לטענת המבקשת, כעולה חדשה מארצות הברית, אשר שליטתה בשפה העברית אינה טובה, לא הבינה מהות המסמך. במשך מספר חודשים לא נדרשה המבקשת, לטענתה, לשירותים הרפואיים, אולם כאשר חשה ברע והזמינה רופא לביתה באמצעות החברה, לא קיבלה את השירות המיוחל, ולאחר מעשה הבינה, כי מדובר במעשה נוכלות. לפיכך, התקשרה לחברה והודיעה על ביטול המנוי. לטענת המבקשת, השירות עבור השנה הראשונה נגבה במלואו באמצעות כרטיס האשראי שלה, ולא נותר לה כל חוב.

המבקשת מוסיפה וטוענת, כי לא ברור כיצד התגלגל השטר לידי המשיבה, וכי עומדת לה טענת כשלון תמורה לאור ביטול ההסכם.

המבקשת מעלה טענות הגנה טובות לכאורה, המספקות הגנה מפני התביעה השטרית. אציין, כי מעיון בבקשה לביצוע שטר כלל לא ברור מכח מה תובעת המשיבה על פי השטר. החלק המיועד לציון העובדות העומדות בבסיס התביעה (חלק ו' לבקשת הביצוע) חסר פרטים רבים, כמו, למשל, טענה בדבר הסבת השטר. על כל פנים, ברור, כי הטענה בדבר ביטול ההסכם אשר בקשר אליו נחתם השטר, כמו גם טענת כשלון התמורה הנובעת מהביטול או מהעדר חוב כלפי החברה, מהוות הגנה טובה כלפי הצד הקרוב לשטר, והשאלה אם המשיבה יכולה להתגבר על טענות אלו אינה יכולה להתברר בשלב בירור ההתנגדות, אלא במשפט גופו.

לאור האמור החלטתי לקבל את ההתנגדות, אף מבלי לקיים דיון במעמד הצדדים, וזאת בהתאם לתקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, ג' חשון תשע"ב, 31 אוקטובר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>